Rummuntekokurssi

- saamme nauttia maalaisidyllistä -

Rummuntekokurssi

Rummuntekokurssi, 12-13.5.2023, perjantaina klo 17-20 ja lauantaina klo 9 alkaen, niin kauan, kunnes rummut valmistuvat. Paikkana maalaismiljöö Savitaipaleen Lavikanlahdella, osoitteessa Jokimiehentie 34. Perjantai-iltana kokoonnumme klo 17-20 (noin aikoja, voit tulla myös vähän myöhemmin, kun sovitaan) ja teemme kehikon valmiiksi. Keskikokoinen rumpu maksaa 260 €. Vielä on kolmelle rummuntekijälle tilaa, sillä tilasimme kolme ylimääräistä nahkaa. Kurssi siis toteutuu.

Hinta maksetaan kolmessa erässä: 

 1. Varausmaksu, laskulla 70 €, sis alv 24 %.
 2. Toinen erä, 115 € laskulla, sis, alv 24 %, viimeistään 4 vk ennen kurssin alkua
 3. Loppuosa 75 € käteisellä ohjaajalle paikan päällä. Maksut yhteensä 260 €.
Kun ilmoittaudut, niin kerro nimesi, sähköpostiosoitteesi, puhelinnumerosi ja osoitteesi. Paikka on sinun, kun olet maksanut varausmaksun.

Kurssilla jokainen tekee ohjaajan avustuksella oman rummun ja rumpukapulan. Ohjaajana Anne Vaikko. Rummut tehdään pitkälti käsin, Lapin oppien mukaan, rumpu tehdään poron nahasta. Kannattaa etsiä itselle sopiva puukapula rummun soittokapulaksi. 

Ota mukaan kurssille oma ämpäri ja pyyhe, ei liian hyvät. Jos omistat ruuvipuristimet, niin ota mukaan vaikka useammat. Oma puukko kannattaa ottaa myös mukaan. Rumpuun voit kerätä luonnosta jotakin merkityksellistä, vaikka pieniä kiviä, luupaloja, sulkia tms. Voit käyttää myös pieniä kristalleja tai joitakin muita lahjoja.

Rummut värjätään kasvivärein ja on hyvä, jos voit tuoda niitä värejä mukanasi, mitä tarvitset. Näitä värejä voimme esimerkiksi käyttää:

 • ruskea (voi ottaa talteen vaikka viikon käytetyt kahvipurut, noin puolen kilon pussi)
 • keltainen (kurkuma)
 • punainen (punajuuri)
 • sininen (mustikka, mustikkamehu)
 • violetti (marja-aronia, ota mukaan, sitä ei nyt saatavana)
 • vaaleampi nahka, karkeaa suolaa
 • voit tuoda muitakin luonnonvärejä mukanasi
 • myös elintarvikevärejä voi käyttää

Ota mukaasi omat eväät molemmille päiville (meillä ei ole nyt tarjolla ruokaa, koska ryhmä on pieni) sekä muistiinpanovälineet sekä omat hygieniatarvikkeet. Ota  mukaasi myös tarvitsemasi juomavesi, paikalla kaivovettä ei voi juoda. Toki meillä on talon puolesta myös ylimääräistä juomavettä ja teetä on tarjolla. Kahvia saa keittää paikan päällä. Jääkaappi ja kaasuliesi tai hella on käytettävissä.

Lauantaina jää jonkin verran odotusaikaa, jolloin järjestämme jotakin ohjelmaa tai voi vaikka ulkoilla tai etsiä metsästä sopivaa rumpukapulaa. Ohjelmana suunnitteilla ainakin äänimaljakylpyä ja/tai rummutusmatka. Jokin kiva yllätys ohjelmaan on ehkä tulossa.

Rummunteko-ohjeet saat sähköisesti kurssin alettua.

Majoittuminen ei kuulu kurssin hintaan. Jos haluat majoittua, vaihtoehtoja:

 • Paikan päällä voit majoittua 40 €/hlö hintaan, sisältää saunan, pyyhkeen ja liinavaatteet. Majoituspaikat ovat kahdessa eri makuuhuoneessa, jotka ovat yhteydessä toisiinsa (sopii hyvin ystäville tai pariskunnalle) sekä tuvassa. Paikat ensimmäisille. Lisää tietoa koulutus- ja majoituspaikasta tästä. 
 • Voit majoittua omin varustein pihalla omassa teltassa tai asuntovaunussa. Pihalla on tilaa, ei sähköä. Jos ei sada, niin pihan pitäisi olla kuiva. Sauna paikan päällä tai suihkussa käynti Jaanan kotona Savitaipaleella, osoitteessa Kangaspolku 6, 10 €/hlö. 
 • Savitaipaleelta löytyy muutakin majoitusta: katso vaihtoehtoja tätä kautta. 

Lisätiedot kurssista: Anne Vaikko, nauruloitsu@gmail.com tai tekstiviestillä puhelimeen puh. 046 9080 509. Ilmoittautumiset Jaanalle: jaana.aurinkokallio@gmail.com tai ota yhteyttä linkin kautta tai puh. 040 527 3126.


Jos peruutat ilmoittaumispäivän jälkeen, sitoudut maksamaan koko laskutetun määrän, koska tarvikkeet on silloin hankittu. Voit myös järjestää toisen henkilön tilallesi. Jos jotakin sattuu, niin sitten pääset mukaan seuraavalle kurssille. Jos tulee ylivoimainen este, niin ilmoita mahdollisimman pian. Muutetaan tilausta, jos vielä voidaan. Perumisissa ennen ilmoittautumispäivää joudumme pidättämään varausmaksun.

Kun meitä on useampi kiinnostunut, voimme järjestää rummun vihkimisen tilaisuuden sopivassa paikassa ja sopivaan aikaan eli täysikuun aikana. Järjestämme sen samalla paikalla Savitaipaleen Lavikanlahdella. Sovitaan siitä yhdessä kurssin aikana!


Olemme suunnittelemassa syyskuulle toista rummuntekokurssia Savitaipaleen Lavikanlahdelle. Näillä näkymin pe-la 8-9.9.2023, aika varmistetaan. Toteutuminen riippuu siitä, kuinka paljon uuden kurssin järjestämiseen tulee. Hinta on suunnilleen sama, saattaa vähän nousta nahkojen saatavuuden ja muiden kustannusten mukaan. Alustavat ilmoittautumiset Jaanalle.

Ihana ryhmä ja upeita rumpuja tulossa!