Jaana yrittäjänä yli 30-vuotta

Jaana yrittäjänä yli 30-vuotta

YRITTÄJYYDEN POLULLA

Jaana on toiminut yrittäjänä 30 vuotta!


Aika menee nopeasti, paljon nopeammin kuin sitä joskus nuorempana kuvitteli. Nyt on aika huomata, että vielä pystyy ja voi muuttaa tätä maailmaa omalta pieneltä osaltaan. Ja sen tekee parhaiten, kun voi tehdä mielekästä työtä, täydellä sydämellään. Yhdessä teidän kanssanne, upeiden ja ihanien, arvostamieni ihmisten kanssa. Arvostan myös vapautta, vaikka työaika ja vapaa-aika ovat monesti harmaata aluetta. Kirjoitan tai teen suunnitelman silloin, kun inspiraatio tulee, vaikka keskellä yötä. 

Ei yrittäjyys ole ollut useinkaan helppoa. Rahaa ei ole tullut ovista ja ikkunoista, mutta aina jotenkin on selvitty. Olen mennyt ostamaan hometalon, eronnut, en saanut lapsia. Välillä on leikattu selkä, välillä terveys on kertonut omaa kieltään oman itsensä hyvinvoinnin merkityksestä. Monenlaista on mahtunut näihin vuosiin - Lappeenrannan lisäksi pari vuotta Lapissa. Olen oppinut pysähtymään, arvostamaan tavallista arkea, huomaamaan, että elämä on tässä ja nyt. Ja se on arvokasta. Ja että sen voi jakaa toisten ihmisten kanssa.

Olen saanut tutustua ihaniin ihmisiin, ja sitä tapahtuu joka päivä asiakkaideni kanssa. Monesti saan jakaa hetkiä, jotka muistan pitkään ja tuntuvat "pyhältä" tai erityisen arvokkaalta kohtaamiselta toisen kanssa. Olen saanut jakaa asiakkaitteni kanssa molenlaista - olemme kohdanneet elämän erilaisia puolia yhdessä: iloa ja surua, haaveiden toteutumista ja niiden kaatumista, mutta kaikesta on opittu ja selvitty jollakin tavalla. Jos ei muuten, niin on opittu luovuttamaan tai päästämään irti ja löytämään elämästä syvempää merkitystä. Monesti oma sisäinen maailma on muuttunut juuri silloin, kun tilanne on ollut pahin. Ja iloa tai ihan hyvää tavallista arkea tulee aina välillä. Elämä on kaikkea, ja kun haluaa tunnerikasta elämää, niin saa kaikki tunteet, ei pelkästään niitä hyviä.

Aika menee nopeasti ja tuntuu vielä kiihtyvän. Paljon on vielä kesken ja paljon on tekemättä. Siksi on hyvä pysähtyä miettimään, että missä kaikessa itselle merkityksellisessä sitä vielä haluaa olla mukana. En ole nuori enää, mutta elämänkokemusta on kertynyt. Tärkein kouluni on kuitenkin ollut elämänkoulu. Kiitos vielä sinulle asiakkaani, lukijani, yhteistyökumppanini, läheiset ja ystävät, te kaikki jonka kanssa voin jakaa elämän merkityksellisiä hetkiä! Kiitos teille kaikille, jotka ovat jollakin tavalla olleet mukana polullani! 

Tässä yrittäjän urani vaiheita:

Aloitin tilitoimistoyrittäjänä yhdessä silloisen työkaverini kanssa syyskuussa 1992, ja jatkoin sitä aina 2007 saakka. Toimin myös HTM ammattitilintarkastajana vuosina 1997-2009. Tein noina vuosina myös opetustyötä ja opiskelin kauppatieteiden maisteriksi ja hankin myös ammatillisen opettajan pätevyyden, muitakin opintoja sain tehdä. NLP Trainerin ja Reiki Masterin opinnot valmistuivat tilitoimistotyön ohessa. Vuosina 2008-2009 olin vähän aikaa "oikeissa töissä", eli toimin silloin opettajana.

Vuodesta 2010 alkaen toimin yrittäjänä Aurinkokallion hyvinvointipalvelujen toimialalla. Aluksi järjestin NLP Practitioner ja NLP Master Practitioner sekä Reiki I, Reiki II sekä Reiki Master kursseja. sekä Reiki I, Reiki II sekä Reiki Master -kursseja. Osaamiseni laajentuessa ja toivon mukaan myös "vähän viisastuneena" ohjelma on monipuolistunut. Intuitiivisen Energiahoitamisen koulutuksia olen järjestänyt jatkuvasti vuodesta 2019 lähtien.

Osaamiseni laajentuessa ja ehkä myös "vähän viisastuneena" tai itsensä enemmän hyväksyneenä, tiedostavampana ohjelma on monipuolistunut. Intuitiivisen energiahoitajan koulutukset alkoivat syksyllä 2019 ja jatkuvat edelleen. Intuitiivinen Energiahoitajan jatkokoulutus alkaa nyt maaliskuussa 2023. Näillä kursseilla sitä saa kasvaa tai tulee ainakin oivalluksia ja oppii koko ajan uutta - on sitten oppilaana tai opena.

Syksystä 2013 alkaen käytettävissäni on ollut Aurinkokallion hoitohuone Lappeenrannan linnoituksessa. Olen saanut koulutuksieni lisäksi tehdä NLP- ja intuitiivisia valmennuksia, tarot- ja numerogisia tulkintoja sekä täydentäviä hoitoja. Pääosin hoidot ovat olleet energiahoitoja, hermoratahierontaa tai intuitiivisia hoitoja, jotka ovat joka kerran erilaisia. Tätä kautta löydät Aurinkokallion hoidot, valmennukset ja tulkinnat.

Tulossa on myös uutta, mitä innostuksella odotan. Keväällä 2023 alkaa Intuitiinen valmentaja  -koulutuskokonaisuus. . NLP Pracitioner (syksy 2023) ja NLP Master Practitioner (syksy 2024) koulutukset jatkuvat edelleen. Keväällä 2024 alkaa NLP ja henkinen tie -koulutus. Jotakin muutakin on aina vireillä, pienempää tai isompaa, sen vielä näemme.

OPPEJA

Ja mitä tästä olen oppinut - pitämään itsestäni huolta, vaalimaan omaa aikaani, olemaan paljon luonnossa ja kissojeni kanssa. On ladattava välillä akkuja, ihmeteltävä elämää. Olen itseni lisäksi oppinut luottamaan luottamaan muihin ja siihen, että elämä kantaa - tavalla tai toisella. Jokainen päivä on ihmeitä täynnä, kun on avoin niiden huomaamiselle. On turha soutaa vastavirtaan, vaan ottaa ilolla vastaan, mitä maailma tuo. Voit huomata toiveidesi toteutuvan aivan ihmeellisellä tavalla - ihan eri tavalla kuin kuvittelit. Eivät kaikki haaveet toteudu - ja sekin on hyvä. Ei meidän ole tarkoitus saada kaikkea - silti voimme silti elää rikasta elämää. Tarkoitan henkisesti rikasta, elämää, mitä voi hengittää ilolla ja mielenkiinnolla. Olla tyytyväinen pienistä asioista.

Toivon itselleni ja kaikkille muille riittävää terveyttä, jotta elämää voi elää täysin ja jakaa sitä muiden kanssa!

Ihanaa tehdä työtä, joka ei tunnu edes työltä - se on kivaa, hauskaa ja innostavaa ja siinä oppii koko ajan!

Tulevat tapahtumat ja koulutukset löytyy tästä kalenterista . 

Kiitos sinulle vielä kerran, voimme kiitollisena jatkaa eteenpäin, ihmetellen, pysähtyen ja huomata elämän koko kauneuden!


Jos sallit rakkauden johtaa sydäntäsi, silloin ei ole esteitä, ei ongelmia, joita et voi selvittää.

Rakkaus on universumin vahvin voima, ja se on myös saavutettava voima,   

koska kaikki voivat hyödyntää sitä.   - Martin Luther King -


Kirjoitin tämän 5.9.2022, 30 vuotta sitten, syyskuun alussa 1992 aloitin yrittäjänä toimimisen.