Reikin hoitovinkkejä

Hoidan itseäni ja välitän energiaa muiden parhaaksi

Reikin hoitovinkkejä

Itseä voi hoitaa monilla tavoin. Yksi tapa on laittaa illalla ennen nukkumaan menoa kädet vatsan päälle ja antaa energian virrata.  Kädet voi laittaa juuri niihin kohtiin, missä kolottaa tai minne kädet hakeutuvat. Voi keskittyä itsen hoitamiseen ja uni tulee helpommin.

Intiaanit käyttävät tätä tapaa tasapainottamiseen ja rentoutumiseen: voit laittaa vasemman käden selkärangan tyveen ja oikean käden pään ja niskan yhtymäkohtaan ja antaa energian virrata. Tämä on helppo toteuttaa vaikka työpaikalla, kun haluaa tasapainottaa omaa oloa.

Pikahoito-ohje

Voit kokeilla toisen hoitamista seuraavilla otteilla. Laita käsi näihin kohtiin ohjeiden mukaan ja anna energian virrata. Voit kuvitella, että otat itse vastaan energiaa ylhäältä (päälaen kautta) ja alhaalta (jalkapohjien kautta). Hoidettava istuu tuolilla ja hoitaja antaa hoitoa seuraavasti:

  1. Aseta kätesi hoidettavan harteille.
  2. Laita kätesi hoidettavan päälaelle.
  3. Laita toinen kätesi hoidettavan otsalle ja toinen alas niskaan.
  4. Laita toinen kätesi hoidettavan kaulan kohdalle siten, että pidät kättä vähän kauempana, et paina kaulaa vasten.
  5. Laita toinen kätesi hoidettavan rintalastalle (rintojen yläpuolelle, muista intimiteetti) ja toinen selkään samalle korkeudelle.
  6. Laita toinen kätesi hoidettavan vatsan yläosaan ja toinen selkään samalle korkeudelle.
  7. Laita toinen käsi hoidettavan alavatsalle ja toinen selkään samalle korkeudelle.

Voit seurata intuitiotasi, kuinka kauan pidät käsiäsi yhdessä kohdassa. Jos energiaa tuntuu virtaavan, anna käden vielä olla siinä paikassa. Yleensä käsiä voi pitää yhdessä asennossa 1-5 minuutin ajan. Hoitajan kannattaa etsiä itselleen sellaiset asennot, missä on helppo olla ja välittää energiaa.

Voit myös käyttää pelkästään otetta 3, jossa toinen käsi on hoidettavan otsalla ja toinen niskassa. Voit kokeilla näitä otteita myös itsesi hoitamiseen!

Jos olet jo opiskellut reikiä, lisää ihmeessä hoitoon reiki symboleja!

Lähde: Matthew Sword: Reiki ja Karuna aloittelijasta mestariksi.