Myötävirtaan - osaksi hyvää elämää

Kysy hiljaisuudelta itseäsi, kysy vielä sittenkin kun olet kyselemisestä uupunut, se vastaa kyllä kun maltat odottaa, joskus vuosien, joskus vuosikymmenien perästä - Helena Anhava -

Myötävirtaan - osaksi hyvää elämää

Miten pääsee pois, kun on pitkään soutanut vastavirtaan. Yrittänyt ja tehnyt uraa ja hallinnut omaa elämäänsä. Vastaus on: PYSÄHTYMINEN. Ja irtipäästäminen. Ihminen ei voi hallita, ja on monesti parempi päästää irti.

Pysähtymien ei tarkoita sitä, että pysähdytään, emmekä osallistu enää maailmanmenoon. Vaan päinvastoin, että teemme asioita, mitkä koemme tärkeiksi ja osallistumme. Pitäen kuitenkin huolta omasta tasapainostamme, hyvästä olostamme. Eläen pitkälti antaen asioiden tapahtua, liikaa yrittämättä, antaen asioiden ja tilanteiden mennä omalla painollaan.

Vähennämme tarvettamme hallita, tehdä asioita, joita koemme tärkeiksi. Pysähtyen ja itseään kuunnellen, päivittäin ja aina päätöksiä tehdessä.


KEHON KUUNTELU

Keho puhuu alitajunnan kieltä. Kun keho väsyy, on se viesti, sitä kannattaa kuunnella.

Usein käy niin, että emme ymmärrä pysähtyä, ennen kuin on pakko. Sairaus, läheisen menettäminen, burn out tai joku muu pysähdyttää meidät. Monesti pysähtymisen jälkeen, arvot on pakko laittaa uusiksi.

PÄÄTÖKSET

Erityisesti päätöksenteon hetkellä kannattaa pysähtyä, rauhoittaa keho ja mieli. Ja tunnustella ja kuulostella rauhassa. Toki voi myös luottaa hetken intuitioon, usein hyvä olo

Päätöksenteossa oman kehon kuuntelu on kullanarvoista. Ja jos päätöstä on silti vaikea tehdä, monesti kannattaa pysähtyä, antaa asioiden mennä eteenpäin ja tehdä päätös vasta sitten, kun tuntuu hyvältä.

NIUKKUUS - KIITOLLISUUS

Monesti on hyvä pysähtyä ja huomata, että meillä on tarpeeksi. Se että ei ole riittävästi rahaa tai valtaa tai aikaa, laittaa ihmisen tekemään vaikka mitä, myös oman hyvinvoinnin ja terveyden kustannuksella. Jospa kiitollisena huomaa, että vähenmpikin riittää, niin elämässä ehtii olla paremmin läsnä. Nykyhetkessä, nauttia siitä sellaisena kuin se on. Aina usein se on hyvää elämää.

KOULUTUKSET

Myötävirtaan koulutusviikonloppuja järjestetään kevään sekä Lappeenrannassa että Levillä. Koulutusviikonloppu voidaan järjestää myös omalla paikkakunnallasi, kun kiinnostuneita löytyy. Upea viikonloppu pysähtyä ja tehdä harjoituksia, saada näkökulmaa suorittamisen vastapainoksi.